Partnerschappen.nl

Welkom op de Nederlandse website over partnerschappen

Op deze website vindt u basisinformatie over het starten en succesvol maken van een partnerschap.

Waar moet u aan denken bij het opstarten en vormgeven van uw partnerschap? Welke uitdagingen kunt u tegenkomen gedurende de looptijd van een partnerschap? Deze website helpt u bij het stellen van de juiste vragen. Aan de hand daarvan kunt u navigeren.

Als u denkt over het beginnen van een partnerschap, kijkt u bij Start. Bent u deel van een partnerschap, maar loopt u tegen uitdagingen aan, kijk dan onder Voortgang. Onder Kennislinks vindt u relevante links naar artikelen en boeken en organisaties over partnerschappen. Onder Vragen & Advies kunt u terecht met vragen over het ontwikkelen en opzetten van partnerschappen.

business meeting

Deze website is vanzelfsprekend niet uitputtend en wordt regelmatig aangevuld. Heeft u interessante links of artikelen die u wilt delen? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is een partnerschap?

Er zijn verschillende soorten partnerschappen, maar er zijn weinig vaststaande definities van een partnerschap. De pagina Start geeft een opsomming van een aantal gangbare vormen van partnerschappen. Maar wat men onder een partnerschap verstaat, is een kwestie van context en omgeving. Er zijn wel wat algemeen geldende principes en processen te benoemen.

Een partnerschap gaat uit van een gemeenschappelijk belang en een gemeenschappelijk visie en inzet om dat belang te dienen. De mate van samenwerking, van het delen van middelen en kennis, is per partnerschap vrij te bepalen.

En niet elke samenwerking is een partnerschap. Voor men besluit om aan een partnerschap te beginnen, dient men een afweging te maken of een partnerschap wel het juiste instrument is. Of zijn er slimmere manieren om hetzelfde resultaat te behalen?

Op de pagina Start vindt u een set vragen die u helpen bepalen of en op welke manier u een partnerschap wilt aangaan.

Het belang van partnerschappen

Een bekend  gezegde over partnerschappen is: ‘Wil je snel gaan, ga alleen. Wil je ver komen, ga samen.’

Vooral daar waar complexe problemen of maatschappelijke uitdagingen - zoals transparantie in de keten, transitie naar een duurzame economie of klimaatverandering - aan de orde zijn, vindt men partnerschappen. 

Lees meer ..

FlickrTAFE SA TONSLEYPartnerschappen